Книга : Съвременните митове за човешкия мозък

Автор : Стоян Везенков

Цена : 29 лв.
Септември 2021 г.

Митът за Атина Палада разказва, че тя се е родила от главата на баща си – великия Зевс. След като той бил с майка й – океанидата Метида, богиня на разума, Зевс се опасявал тя да не роди деца по-могъщи от самия него. Затова я погълнал цялата, но твърде късно – тя вече била заченала дете. В последствие Зевс получил силно главоболие и помолил ковача Хефест да разцепи главата му с минойската двойна брадва. Оттам изскочила Атина – напълно въоръжена, богиня на разума, науките, изкуствата, занаятите и войната, любимата дъщеря на баща си.

Човешкият мозък и до днес предизвиква творците да измислят също толкова колоритни митове. Съвременните достиженията на невронауките биват интерпретирани с амбицията за раждане на божество – за някои това е разумът, за други – психиката, за трети - дигиталната реалност. Д-р Стоян Везенков отправя предизвикателство за критичен поглед към най-разпространените съвременни митове за човешкия мозък : Господар или слуга е мозъкът на тялото? Инструмент на психиката ли е мозъкът или обратното? Дали появата на изкуствения интелект е краят на еволюцията на мозъка? и още много други...

Представена е автентична авторска визия за еволюционно, библейско, митологично и научно прочитане на великото тайнство на живота и неговия венец – човешкия мозък. Коя перспектива ще изберете и коя парадигма ще припознаете като най-близка, е просто въпрос на вкус. А въпрос на наука е митовете да бъдат развенчани и да се отсее реалността от фантазията. Това е книга за човешкия мозък като храм на свободата на човешкия ум - отвъд концепциите му за самия себе си, отвъд плодовете на творчеството му, отвъд родените от него самия реалности.

Книга : Съвременните митове за човешкия мозък
 
ЗА ПОРЪЧКИ :
Приемаме плащания само по банка. 
Издателство СТО ЛЕТА ООД
Банка Уникредит Булбанк
IBAN BG22UNCR70001524421604
Банков код UNCRBGSF
Основание за плащане : Книга Съверемнните митове за човешкия мозък
 
Изпратете ни копие на платежно нареждане с точен адрес за доставка (работим с ЕКОНТ), имена и телефон на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
Доставката ще бъде извършена 1 седмица.
 
 
Обадете се сега