Симптоми

Тиковете са неволеви движения, които се проявяват неконтролируемо, видими са за околните и влошават сериозно комуникацията и качеството на живот на човека. Като честота и интензивност се увеличават по време или след силен стрес и невропсихично напрежение. Напоследък наблюдаваме отключване на тикове и тикоподобна двигателна активност при деца и юноши след продължителна злоупотреба с екранни устройства или гейминг и вече развили екранна зависимост.

Биофийдбек невротренингите научава децата и юношите да управляват нервнопсихичното си напрежение и им дава инструменти за саморегулация на вегетативен, емоционален и когнитивен план. 

За съпътстващи двигателни програми и тикове използваме ЕМГ биофийдбек, който регистрира тонична и фазична мускулната активност и я вплита в забавни презентации и игри, чрез които променяме устойчиви заучени модели на безсъзнателно ниво и ги заместваме с други желани.

При първоначалната функционална оценка с кЕЕГ и сензори за вегетативни нервни процеси се установяват модели на работа на мозъка и ВНС и може да се адресира целенасочено терапевтичния процес.

 

 

Обадете се сега